Distriktschef - Andreas Hjälm

Andreas Hjälm.

Vi välkomnar Andreas Hjälm (bilden ovan) som ny distriktschef. Andreas kommer närmast från Storstockholms Brandförsvar där han har verkat sedan 1995. Han har tidigare erfarenheter som brandman, brandförman och enhetschef.

Berätta Andreas, hur hamnade du hos oss på Räddningstjänsten Mälardalen?

Jag såg platsannonsen som en vän hade delat på LinkedIn, det var så intresset väcktes. Intresset blev starkare efter intervjun och jag känner tydligt att rollen träffar mitt i prick – det här vill jag jobba med!

Distriktschef alltså, vad kommer du att göra?

De stora penseldragen är personal-, budget- och verksamhetsansvar för distrikt 1. Jag ser fram emot att samarbeta med de övriga distriktscheferna och att vara delaktig i omorganisationen och förbundsbildningen som är pågående just nu.

Vad drivs du av?

Jag drivs av utmaningar! Som person är jag nyfiken och vill gärna arbeta både uppåt och neråt i organisationen, vara delaktig i verksamhetens hjärta och dela med mig av mina kunskaper. Jag engagerar mig gärna för att göra något extra för sammanhållning i en grupp, tycker också om arbetsuppgifter och kollegor som utmanar mig att utvecklas.