Fyra brandingenjörer från Räddningstjänsten Mälardalen sitter vid ett bord och arbetar.
Rökdykning med två brandmän
Brandmän med slang 
Två kvinnliga brandingenjörer som ler.

 

 

 

Jobba hos oss!

Ett jobb hos oss innebär att du kan vara med och skapa en tryggare vardag för dina medmänniskor. I många fall har du möjlighet att göra verklig skillnad och vara till stor hjälp, både för företag och enskilda människor.

LIA-praktik

Är du intresserad LIA (lärande i arbete) hos oss? Läs om LIA på följande länk: Gör din LIA praktik hos Räddningstjänsten Mälardalen

Deltidsbrandman

Räddningstjänsten Mälardalens uppdrag är att bidra till att skapa ett tryggare och säkrare samhälle för alla invånarna i förbundets sex medlemskommuner. Vi arbetar aktivt med att ha färre olyckor och mindre skadade inom förbundet - dygnet runt under årets alla dagar. Vill du göra en samhällsinsats vid sidan av ditt ordinarie arbete? Räddningstjänsten Mälardalen söker ständigt efter personer som vill arbeta som räddningsperson i beredskap (RIB) eller deltidsbrandman som vi också säger. Se annonsen ovan under intresseanmälan.

Första insatsperson i Ramnäs

Att arbeta som första insatsperson (FIP) innebär att du kan vara den som först kommer fram vid en olycka eller händelse. Du är ungefär som vilken samhällsmedborgare som helst som blir varse om en olycka i närheten, men med mer kunskap och resurser för att kunna utföra en första insats i väntan på att övrig räddningstjänst anländer. Kraven och utbildning för att bli första insats person är detsamma som för deltidsbrandman. Läs annonsen ovan om deltidsbrandman för mer information.

Om du har frågor om första insatsperson i Ramnäs mejla info@rtmd.se - ange "Frågor FIP" i ämnesraden.

Anställningstester - brandman

I nedanstående fil kan du läsa om våra fysiska tester vid rekrytering av heltidsbrandmän: