SÖKES: Brandingenjörer

Senast uppdaterad 2022-11-14

Vi söker två brandingenjörer som vill bidra till en tryggare vardag för våra invånare både före, under och efter olyckan. Hos oss får du en varierad vardag med möjlighet att påverka. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor, män och ickebinära.

Två kvinnliga brandingenjörer som ler.

Anställningstyp: Tillsvidareanställning med tillträde av tjänst enl. överenskommelse.

Placeringsort: Vallby brandstation, Västerås.

Antal tjänster: 2 st

Uppdraget

Beroende på din bakgrund och ditt intresse kommer tjänsten att formas kring det brandförebyggande arbetet samt rollen som Regional insatsledare. Hos oss har du möjlighet att få arbeta brett. Du kommer få möjlighet att arbeta med tillsyn och tillstånd enligt Lag om skydd mot olyckor och Lag om brandfarliga och explosiva varor. Inom förbundet finns ett stort antal farliga verksamheter och skyddsvärda objekt så som sjukhus, stora samlingslokaler och höga byggnader. Vi är aktiva i plan- och byggprocessen och du kommer stödja kommunerna i arbetet med att säkerställa ett bra brandskydd i dessa processer.

Du kommer att få möjlighet att utveckla verksamheten både inom förebyggande och operativ verksamhet utifrån verksamhetens behov och ditt intresse, vi ser gärna att initiativ till förbättring kommer från medarbetaren. RTMD är en räddningstjänstorganisation under utveckling med målet att kunna möte framtidens utmaningar.

I rollen som RIL kommer du har beredskap och verka inom RTMD:s hela geografiska ansvarsområde. Från och med 14 december 2022 så ingår RTMD i RC Mitt med ledningscentral i Täby.

Din bakgrund

Vi söker dig som har examen som brandingenjör med genomförd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). Tidigare erfarenhet av att arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt plan- och byggärenden är meriterande.

Krav

  • Tjänsten kräver B-körkort.
  • Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för din uppgift och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar, arbetar mot mål och fokuserar på resultat och förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du är trygg och stabil, har självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vad gäller omdöme väger du samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du trivs bra i samarbete med andra och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Du identifierar dig med RTMD:s vision – En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet som för närvarande är kompassen för vårt arbete och grunden för att stärka vår gemenskap. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Tjänsten är säkerhetsklassad enligt nivå 3 och du kommer att bli krigsplacerad hos oss.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Sabine Hedlund, Förebyggandechef, 010–1798250, sabine.hedlund@rtmd.se

Fackliga kontaktpersoner kan nås via växeln 010–1798200.

Ansökan skickas till: rekrytering@rtmd.se senast 20/12 2022 men tillsättning sker löpande. Ange: ”Brandingenjör” i ämnesraden.

RTMD arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet.
Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning.

Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan kommunerna Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Vi är idag c:a 280 medarbetare som alla strävar efter att nå det olycksfria samhället. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.

Välkommen med din ansökan!