Redovisningsekonom sökes

Längs Vallbyleden ligger Räddningstjänsten i Mälardalen, en unik och spännande arbetsplats med engagerade medarbetare som varje dag arbetar för ett tryggare och säkrare Västerås. Du som redovisningsekonom behövs också här som en viktig del säkerställa redovisningen och stötta i ekonomiska beslut. På ekonomiavdelningen finns en ekonomichef och nu söker vi därutöver en samarbetspartner i form av en kompetent redovisningsekonom.

Tre brandmän. En i framsätet och två utanför en brandbil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Redovisningsekonomens roll är att arbeta brett med ekonomifrågor. Allt ifrån fakturahantering och den löpande redovisningen till resultatuppföljning och analys. Ditt arbete är både administrativt, operativt och strategiskt och du arbetar tätt tillsammans med ekonomichefen för att stötta övriga avdelningar.

Du kommer att ansvara för:

  • Bokslut, löpande redovisning och årsredovisning samt avstämningar
  • Löpande fakturering och hantering av kund- och leverantörsreskontra
  • Skatter och momsredovisning
  • Redovisning av pensioner och hantering av pensionsskuld
  • Internkontroll
  • Initiering och genomförande av effektiva rutiner och arbetssätt så som digitalisering för både redovisning och ekonomiadministrativa uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av redovisning från roller där du tagit självständiga beslut. Du har goda kunskaper i Office-paketet, speciellt Excel där du gör egna tabeller och när du stöter på nya funktioner och problem lär du dig gärna. Troligtvis har du i grunden en högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande.

Räddningstjänsten Mälardalen kommer att på sikt upphandla och implementera ett nytt affärssystem så om du tidigare varit delaktig i systemförbättringar eller implementationer ser vi det som ett plus i kanten och meriterande.

Personliga egenskaper

Eftersom det är du som besitter den största kompetensen kring den löpande redovisningen är det viktigt att du är ansvarskännande, kvalitetsmedveten och noggrann. Du är van vid att arbeta självständigt och vill få utrymme att ta egna initiativ inom ditt område.

På en liten ekonomiavdelning behöver man tillsammans vända och vrida på frågor och därför ser vi gärna att du har lätt för att tänka strategiskt och har en god analytisk förmåga. Lika viktig blir din förmåga att samarbeta med andra.

Vad erbjuder vi dig?

Räddningstjänsten i Mälardalen erbjuder dig en spännande arbetsplats där man jobbar aktivt med medarbetarskap samt ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män och medarbetare med olika bakgrund. Det finns en stor omtanke om dig som medarbetare och man försöker göra det enkelt för dig att göra hälsosamma livsval genom att exempelvis erbjuda 3 träningstimmar i veckan på arbetstid, tillgång till gym och friskvårdsbidrag. Här finns förutsättningar för dig att trivas, även i det långa loppet.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind Länk till annan webbplats.. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Logotyp rtmd.