Administrativ/HR chef - Gisela Stockhaus

Läs om Gisela Stockhaus (bilden nedan) som är Administrativ/HR chef. Gisela berättar om hennes spännande arbetsuppgifter och ger tips om hur man kan bli chef i framtiden.

Intervjufrågor!


Vad arbetar du som i dag och vad har du arbetat som dessförinnan?

– Jag arbetar som Administrativ chef/HR chef. Innan jag började på RTMD har jag en lång ICA-historia med olika chefsbefattningar inom ekonomi och administration. Har fått förmånen att arbeta på nordisk nivå med Oslo och Västerås som arbetsplatser. De sista åren på ICA arbetade jag som förändringsledare med fokus på ledarskaps- och medarbetarskapsutveckling samt förbättringsarbete för samtliga medarbetare på Affärsservice (330 st). Ett roligt och utmanande arbete!

Vad fick dig att vilja börja arbeta inom räddningstjänsten?

– När jag läste annonsen till min nuvarande tjänst kändes det som en riktigt utmaning, en verksamhet i stor förändring. När jag sedan fick förmånen att komma hit på intervju och veta mer så kändes det som om jag nog skulle kunna vara med och göra skillnad här och jag kände direkt att här kommer min kompetens att vara till nytta, ledarskap och medarbetarskap är inte så olika från arbetsplats till arbetsplats, det är bara variationer av samma sak.

Berätta kort om dina arbetsuppgifter, hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– Som ny (började maj 2020) är det mycket att sätta sig in i och administrativa staben har många olika arbetsuppgifter som vi ska leverera. En typiskt arbetsdag för mig är fylld med möten med människor, stötta chefer i deras arbete och se till att vi på Admin levererar vårt bästa. Det är många olika saker som hamnar på mitt bord som inte är lösta eller vi gör dem sällan, det är spännande och jag har bra medarbetare med lösningsfokus vilket gör att vi reder ut det mesta. Jag har mycket kontakt med våra fackliga företrädare här på RTMD vilket är kul; bra dialog och spännande möten. Gillar när det är högt i tak och diskussionerna lösningsfokuserade.

Vad är det bästa och det sämsta med ditt jobb?

– Jag drivs av mötet med människor, gillar verkligen att lära känna nya människor, ha dialog och arbeta framåt tillsammans. Mindre kul är väl att jag sitter mycket i möten vilket gör att jag kanske inte är så tillgänglig som jag önskar och just nu under pandemin är det tråkigt att mötas via Teams och inte vara på jobbet. Ser fram emot att få tillbaka vår mycket levande arbetsplats när pandemin släpper sitt tag om oss. Längtar efter att få hänga i mässen och äta och fika med alla.

Vilket råd skulle du ge till personer som vill bli chefer i framtiden?

– Att vara sig själva i sin ledarroll, vara engagerade i sina medarbetare och i uppgiften och lita på sin egen förmåga. Det finns ju så otroligt många teorier om ledarskap och hur man ska vara. Mina tips är att:

  • vara genuin och empatisk
  • vara transparent (ibland kan man inte säga allt)
  • lita till människors förmåga
  • ha förtroende för människor (tills motsatsen är bevisad)
  • håll vad man lovar
  • ta beslut och berätta varför
  • bjuda på sig själv (man får så mycket tillbaka).

Vad ser du mest fram emot att bidra med eller förändra inom RTMD och den administrativa avdelningen under 2021?

– Jag ser fram emot att vi tillsammans ska skapa en arbetsplats med involvering, engagemang och utvecklingsmöjligheter. Ett härligt ställe att jobba på!