Nu söker vi brandmän för semestervikariat sommaren 2022!

Räddningstjänsten Mälardalens logotyp.

Vi söker 12 st vikarierande brandmän till våra heltidsstyrkor i Västerås och Köping inför sommaren 2022. Hos Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) är alla välkomna att jobba oavsett ursprung, religiös bakgrund, kön eller sexuell läggning.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Vill du vara med och utveckla Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) mot visionen ”En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet!. Sök till oss!

Uppdraget

Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över hela området ”Skydd mot olyckor” med allt från förebyggande arbete, övning, underhåll/service till direkt skadeavhjälpande insatser vid olyckor.

Din bakgrund

Du ska ha SMO-examen eller slutföra den senast sommaren 2022 eller motsvarande utbildning, alternativt arbetar du som RiB-brandman idag med genomförd grundutbildning GRIB eller motsvarande samt minst 5 års erfarenhet inklusive dokumenterad rökdykarutbildning enligt AFS 2007:7, 56 timmars utbildning till sommaren 2022.

Som person ser vi gärna att du samarbetar bra med andra människor, är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer samt har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi vill vidare att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och är självgående genom att ta ansvar för dina uppgifter.

Du identifierar dig med RTMD:s vision – ”En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet!” som för närvarande är kompassen för vårt arbete och grunden för att stärka vår gemenskap.

Ansök med personligt brev och CV! Bifoga en kopia på:

  • Rullbandstest enligt AFS 2019:3 § 76, 5,6 km/tim, högst 6 månader gammalt.
  • Intyg för simkunnighet lägst Guldbojen.
  • Körkort behörighet B.
  • Examensbevis SMO om du är klar med utbildningen eller intyg om pågående utbildning.
  • Alternativt intyg om anställning RIB.

Planerade testdagar är 15–18 november 2021.

Introduktionsutbildning ca 2 veckor genomförs i maj/juni 2022.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Emil Brodin, Distriktschef distrikt 1 Vallby, 021-39 82 03, emil.brodin@rtmd.se

Ann-Sofi Knutsson Persson, Distriktschef distrikt 2, Köping, 021-39 82 12,
ann-sofi.knutsson.persson@rtmd.se

Hans Tollbom, Distriktschef distrikt 3, Brandthovda, 021-39 82 19, hans.tollbom@rtmd.se

Ansökan skickas till: rekrytering@rtmd.se senast 31/10 2021. Ange: ”Sommarvik” eller i ämnesraden.RTMD arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning. Räddningstjänsten Mälardalen är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan kommunerna Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Vi är idag ca 260 medarbetare som alla strävar efter att nå det olycksfria samhället. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.


Välkommen med din ansökan!

Liggande logotyp - RTMD.