Bild på brandmannen Nelly

Brandmannen Nelly: "jag har väldigt roligt på jobbet"

Nelly Neuman har jobbat som brandman sedan två år tillbaka och hon har jobbat som sommarvikarie 2021 hos oss. Nelly berättar att hon tävlar i simning och om det bästa/jobbigaste med hennes yrke. Fortsätt läs!

– Jag började som deltidsbrandman inom Västra Mälardalens Kommunalförbund i samband med att jag började utbildningen i skydd mot olyckor Länk till annan webbplats.. Sedan har jag gjort en sommar i Västra Sörmlands räddningstjänst och i somras var jag på RTMD i Västerås.

jag har väldigt roligt på jobbet!

– Känslan att man gör nytta i samhället, arbetstiderna, varierande arbete både mycket praktiskt/fysiskt är det bästa med jobbet. Och såklart kollegorna, jag har väldigt roligt på jobbet!

Nelly om det jobbigaste med yrket:

– Det jobbigaste med brandmansyrket kan vara nattlarmen då man sovit väldigt djupt och vaknar med adrenalinpump... Samtidigt som jag tycker det också har sin charm att alltid vara redo att möta utmaningar när man inte är riktigt beredd.

Om man vill bli brandman så är det viktigt att vara intresserad av att lära sig.

– Det viktigaste är att man är intresserad av yrket och vill lära sig. Alla kommer in med olika bakgrund samt förutsättningar vilket gör att man har lättare/svårare för olika moment. Men det behövs en variation i grupperna för att göra det bästa jobbet ute på plats!

Nelly om träning och tävling i simning:

– Jag tränar mycket crossfit och (livräddning)simning. Crossfit tycker jag ger en varierad fysik och många moment kan översättas till brandmannajobb, exempelvis bära KB's = bära slangkorgar. Livräddningssim/simning tränar jag för att jag tävlar inom detta. Bra träningsform för att jobba genom hela kroppen och få en bättre kondition.

finns det dötid så brukar vi hitta på något vettigt

– På senaste tiden har det vart fullt upp på arbetspassen med övningar, stationssysslor och larm. Men finns det dötid så brukar vi hitta på något vettigt att göra, exempelvis gå igenom/öva något extra.Sonja Diar

Kommunikatör

Sonja.diar@rtmd.se

021-39 82 33