Brandingenjör sökes

Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och bli en del av vårt förebyggande team? Vi söker dig som vill bidra med nya idéer och perspektiv och som vill vara med att utveckla vårt olycksförebyggande arbete. Hos oss får du en varierad vardag! Vi finns i en växande region med en bred riskbild i form av industrier, hamnar och en mängd farliga verksamheter med många och stora volymer av farligt godstransporter.

Om tjänsten

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Västerås (Vallby brandstation)

Uppdraget

Beroende på din bakgrund och ditt intresse kommer tjänsten att formas kring det brandförebyggande arbetet. Du kommer att utföra tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor och Lag om brandfarliga och explosiva varor samt handlägga tillståndsansökningar enligt LBE.

Inom verksamhetsområdet kommer du att utforma intern och externa skrivelser och underlätta för den enskilde att fullfölja sitt ansvar enligt LSO och LBE genom att vara rådgivande och informera. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för ett funktionsområde inom den förebyggande verksamheten vilket innebär allt från omvärldsbevakning till utveckling av arbetsrutiner och samarbeten internt så väl som externt. Du ansvarar då för vissa utvecklingsprojekt som ligger på avdelningen, själv eller tillsammans med andra. Du kommer att ingå i samverkansgrupper både internt samt externt mot kommuner och andra myndigheter.

Beroende på din bakgrund, erfarenhet och personliga lämplighet kan du framöver ingå i utryckningsfunktion efter introduktion.

Din bakgrund

Vi söker dig med brandingenjörsexamen samt har examen från räddningstjänstutbildning för brandingenjörer vid anställningstillfället. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen. Tjänsten kräver B-körkort. Tillträde av tjänst enligt överenskommelse.

Det är meriterande om du har

  • Civilingenjörsexamen i riskhantering.
  • Tidigare erfarenhet av arbete som brandingenjör inom räddningstjänst.

För tjänsten krävs ett gediget intresse för brandförebyggande arbete.

Personliga egenskaper

Som person tar du ansvar för din uppgift och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar, arbetar mot mål och fokuserar på resultat och förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du är trygg och stabil, har självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vad gäller omdöme väger du samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du trivs bra i samarbete med andra och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Du identifierar dig med Räddningstjänsten Mälardalens vision: En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet som för närvarande är kompassen för vårt arbete och grunden för att stärka vår gemenskap.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Sabine Hedlund, Förebyggandechef, 010-179 82 50, sabine.hedlund@rtmd.se Rekryterande chef nås via e-post under sommaren och är åter i tjänst den 15 augusti.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Fackliga kontaktpersoner kan nås via växeln 010-179 82 00.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt nivå 3 och du kommer att bli krigsplacerad hos oss.

Ansök tjänsten genom att mejla till: rekrytering@rtmd.se senast 17 augusti 2022. Ange ”Brandingenjör” i ämnesraden.


Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning.
RTMD är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan kommunerna Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Vi är i dag cirka 280 medarbetare som alla strävar efter att nå det olycksfria samhället. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.

Välkommen med din ansökan!

Logotyp rtmd