Informationsmaterial om brandskydd


Fastighetsägare

För fastighetsägare finns "Brandskydd i flerbostadshus". Den går att beställa gratis på MSB:s webbplats, direktlänk: https://rib.msb.se/filer/pdf/29712.pdf Länk till annan webbplats.

Information att sätta upp i trapphuset, "Trapphusanslag", finns att beställa gratis på MSB:s webbplats: Skydda dig och dina grannar mot brand (msb.se) Länk till annan webbplats.

Information om säkerhet för äldre

Information om säkerhet för dig som är äldre: Säkerhet i vardagen : tips och råd på äldre dar! (msb.se) Länk till annan webbplats.

Brandskyddsfilmer

Bra brandskyddsfilmer finns på MSB:s YouTube-kanal, länk: www.youtube.com/user/MSB Länk till annan webbplats.

God råd och checklistor

Goda råd och checklistor för brandsäkerhet på olika språk finns att ladda ner på Brandskyddföreningens webbplats: www.brandskyddsforeningen.se Länk till annan webbplats.

Bra råd och information om hur du som privatperson skyddar dig mot olyckor i vardagen hittar du på dinsäkerhet.se, direktlänk: www.dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats.

Brandsäkerhet i flerbostadshus - broschyr

Broschyr från MSB Länk till annan webbplats. innehåller tips och idéer om hur du kan skydda din byggnad från brand. Den riktar sig till hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och andra som äger, förvaltar eller hyr ut boende i flerbostadshus. Med broschyren medföljer ett informationsblad om brandskydd som riktar sig till den enskilde lägenhetsinnehavaren. Länk till broschyr: https://rib.msb.se/filer/pdf/29712.pdf (msb.se) Länk till annan webbplats.